Eveniment

Elon Musk spune că SpaceX va continua să finanţeze Starlink în Ucraina: "Chiar dacă Starlink continuă să piardă bani, iar alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanţăm gratuit guvernul ucrainean"

Elon Musk spune că SpaceX va continua să finanţeze...

Autor: Dorin Oancea

16.10.2022, 14:00 88

Elon Musk a declarat sâmbătă că firma sa de rachete SpaceX va continua să finanţeze serviciul de internet Starlink în Ucraina, la o zi după ce a spus că nu îşi mai poate permite să facă acest lucru, relatează Reuters.

Musk a scris pe Twitter: "La naiba cu asta ... chiar dacă Starlink continuă să piardă bani & alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanţăm gratuit guvernul ucrainean".

Nu a fost imediat clar dacă oferta lui Musk a fost autentică sau dacă este sarcasm. SpaceX nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Musk a declarat vineri că SpaceX nu poate finanţa pe termen nelimitat Starlink în Ucraina. Serviciul a ajutat civilii şi militarii să rămână online în timpul războiului cu Rusia.

El a făcut această remarcă după ce presa a relatat că SpaceX a cerut Pentagonului să plătească pentru donaţiile Starlink.

Miliardarul a avut dispute online cu oficialii ucraineni în legătură cu un plan de pace pe care l-a prezentat şi despre care Ucraina spune că este prea generos cu Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO