Eveniment

Emil Bivolaru, avocat NNDKP, despre cel mai mare litigiu fiscal câştigat: Am avut soluţii favorabile de peste 60 de milioane de euro. S-a plătit întreaga sumă şi dobânzile

ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie

Emil Bivolaru, avocat NNDKP, despre cel mai mare litigiu...

Autor: Răzvan Botea

17.02.2021, 11:35 299

Emil Bivolaru, partener NNDKP Litigii, a spus în cadrul conferinţei ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie, că a câştigat în instanţă litigii şi de peste 60 mil. euro, iar statul a restituit contribuabiului suma integrală, plus dobânzi.

„Am avut soluţii de peste 60 de mil. de euro de restituire către clienţii noştri. În urmă unor compensări s-a plătit întreaga suma şi dobânzile, după eforturi susţinute din partea echipei de consultanţă fiscală şi din partea contribuabilului”, a spus el.

ZF şi NNDKP, prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF), organizează astăzi, 17 februarie, videoconferinţa „Disputele fiscale la vreme de pandemiei”.

Ce a mai spus Emil Bivolaru la ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie:

Volumul de litigii fiscale nu a permis până în prezent un ritm mai bun de soluţionare. Soluţiile, din perspectiva noastră, ar fi şi cele prin care încă de la nivel jurisdictionoal, de la nivelul organului de  control, disputele fiscale să fie oprite înainte de a ajunge în faza de litigiu.

Mutarea litigilor la ANAF la Ministerul de Finanţe ar trebui să înceapă să funcţioneze. Acum avem rezolvări în favoarea contribuabililor de doar 3,5%. Sperăm că, prin direcţionarea litigiilor către Ministerul de Finanţe, această rată în favoarea contribuabililor să crească.

În instanţă, contribuabilii câştigă peste 80% din litigii.

O dispută fiscală începe în faza de control.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO