Eveniment

Emil Boc, în şedinţa solemnă din Parlamentul României: E timpul să fim din nou uniţi, mai ales în aceste momente de criză

Emil Boc, în şedinţa solemnă din Parlamentul României: E timpul să fim din nou uniţi, mai ales în aceste momente de criză

Autor: Adrian Voicu

24.01.2012, 12:15 376

Nu sunt foarte puţini istorici care apreciază că existenţa poporului român reprezintă un adevărat miracol.

N-am fost niciodată transformaţi în paşalâc turcesc. Indiferent cât de grele au fost vremurile, am reuşit să ne păstrăm limba, cultura, credinţa.

Puţin şi foarte rar vorbim despre aceste lucruri, cum a fost posibilă formarea României Mari. A fost posibilă pentru că întotdeauna unitatea naţională a fost o dorinţă la care poporul a aspirat.

Acum avem în faţă o nouă greutate. Criza economică. Răspunsul este tot unitatea. În aceste momente, mai mult ca oricând avem nevoie să punem în faţă ceea ce ne uneşte şi nu ceea ce ne dezbină.

Asta nu înseamnă că oamenii din stradă nu au dreptate. Ei sunt nemulţumiţi şi le înţeleg nemulţumirea şi suferinţa, dar am reuşit să stabilizăm economia. Faptul că suntem apreciaţi pe plan internaţional nu aduce o alocaţie mai mare sau un loc de muncă mai bun.

Nu revenirea la populisme reprezintă soluţia de ieşire din criza economică. Îi înţeleg pe cei care sunt nemulţumiţi. Nu există însă soluţii financiare peste noapte care să aducă creşteri salariale, pentru că orice decizie ar afecta stabilitatea ţării.

Astăzi avem nevoie să conservăm ceea ce avem. Readuc invitaţia pentru clasa politică de a stabili un pact care să readucă stabilitatea şi credibilitatea României pe pieţele externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO