Eveniment

Emil Boc la "După 20 de ani": Cu desfiinţarea a 67 de spitale nu se încheie reforma în sănătate

Emil Boc la "După 20 de ani": Cu desfiinţarea a 67 de spitale nu se încheie reforma în sănătate

Autor: Adrian Voicu

10.04.2011, 10:12 73

Cu desfiinţarea a 67 de spitale nu se încheie reforma însănătate, a declarat premierul Emil Boc, în cadrul emisiunii "După20 de ani", transmisă duminică la Pro TV.

"Spitalele desfiinţate erau simple centre de triere. Spitalelecare rămân să poată face intervenţii cum trebuie", a mai spuspremierul.

În privinţa cazurilor de săptămâna trecută, în care doi oameniau murit în faţa spitalelor închise, acesta a declarat căindiferent dacă acestea ar fi fost deschise, nu exista niciosoluţie de salvare a pacienţilor.

"În spitalele care vor rămâne, vom avea garanţia salvăriivieţilor", a mai comentat Boc. Acesta este de părere că o datăstabilit pachetul de servicii medicale minimale, banul public va ficheltuit cu mai multă atenţie.

Premierul este de părere că prin descentralizarea spitalelor şitrecerea acestora în administrarea consiliilor locale calitateaserviciilor medicale se va îmbunătăţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO