Eveniment

Emisarul american Victoria Nuland: Statul de drept întărit garantează o Românie prosperă

Emisarul american Victoria Nuland: Statul de drept...

Autor: Indira Crasnea, Catalina Mihai

11.01.2014, 11:06 204

SUA au "un interes profund" în dezvoltarea statului de drept, a justiţiei, a deschiderii economice, a transparenţei în România, a declarat, sâmbătă, Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, după o întrevedere pe care a avut-o la MAE cu ministrul Titus Corlăţean.

"SUA au interes profund în dezvoltarea continuă a statului de drept, justiţiei, deschiderii economice, transparenţei în România (...) Am discutat aceste probleme astăzi, întotdeauna vom fi deschişi în legătură cu interesul profund al SUA în reforma continuă şi traseul democratic al României, interesul pe care îl avem pentru întărirea statului de drept, deoarece o Românie puternică, democratică şi prosperă este cel mai bun partener pentru SUA şi cel mai bun aliat NATO", a spus oficialul american.

"O Românie puternică, democrată şi prosperă este cel mai bun partener pentru SUA, este cel mai bun aliat NATO şi cel mai bun membru UE, în slujba responsabilităţii globale pe care o împărţim şi a parteneriatului nostru strategic", a mai spus diplomatul american.

Diplomatul american a transmis României felicitările preşedintelui Obama, ale secretarului de stat John Kerry şi ale secretarului Apărării, Hagel cu ocazia împlinirii a zece ani de prezenţă a României în NATO şi "pentru tot ce am făcut împreună în acest timp".

În declaraţia pe care a susţinut-o la sediul MAE, Nuland a vorbit şi despre parteneriatul strategic româno-american, despre prezenţa românească în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan, dar şi despre acordul de liber-schimb între UE şi SUA .

Nuland a spus că 2014 va fi un an foarte important în relaţia economică bilaterală, dar şi în relaţiile SUA cu UE şi comunitatea trans-atlantică, după relansarea negocierilor pentru acordul de liber-schimb UE-SUA, care va forma "o zonă de liber-schimb de la Los Angeles la Vilnius, locuri de muncă şi creştere economică în toată lumea".

"Să demonstrăm că lucrând împreună suntem mai prosperi", a remarcat Nuland, spunând că acest acord este şi un "element-cheie" în relaţiile economice româno-americane.

Nuland i-a mulţumit ministrului de Externe, Titus Corlăţean că "şi-a făcut timp să discute" într-o zi specială pentru el, aniversarea sa.

 
 
 
 

•Statele Unite manifesta un interes profund in dezvoltarea continua a statului de drept, Justitiei, deschiderii economice, transparentei in Romania. Am discutat aceste aspecte astazi. Intotdeauna vom fi deschisi pentru interesul SUA in legatura cu reforma continua si traiectoria democratica a Romaniei si in interesele pe care le avem in a vedea statul de drept intarit, pentru ca o Romanie puternica, democrata si prospera este cel mai bun partener pentru SUA este cel mai bun aliat NATO si cel mai bun membru UE, in slujba responsabilitatii globale pe care o impartim si a parteneriatului nostru strategic. 

SUA au un interes în ceea ce priveşte statul de drept, transparenţa Justiţiei în România. (...) Vom fi întotdeauna deschişi. SUA vor fi întotdeauna interesate de reforma şi continuarea traiectoriei României. Statul de drept în România trebuie întârit, fiindcă el garantează o Românie prosperă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO