Eveniment

Emmanuel Macron denunţă lipsa de reacţie a NATO faţă de ofensiva militară turcă din Siria

Emmanuel Macron denunţă lipsa de reacţie a NATO faţă...

Autor: Mihai Draghici

18.10.2019, 17:57 290

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a catalogat drept "nebunie" intervenţia militară turcă în nordul Siriei şi a denunţat lipsa reacţiei adecvate din partea Alianţei Nord-Atlantice, catalogând-o drept o "gravă eroare".

"Consider că ce s-a întâmplat în ultimele zile a fost o eroare gravă a Occidentului şi a NATO în această regiune, afectând credibilitatea noastră în eforturile de a găsi parteneri pe teren, deoarece oricine se gândeşte că trebuie protejat pe terrmen lung, iar acest lucru generează întrebări despre modul în care funcţionează NATO", a declarat Emmanuel Macron, conform agenţiei de presă Reuters, la summitul Consiliului European.

Liderul Franţei şi-a exprimat nemulţumirea că a aflat de pe Twitter decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage trupele americane din nordul Siriei pentru a permite intervenţia militară a Turciei.

Donald Trump a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional deoarece a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Donald Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria. Liderul de la Casa Albă a atras atenţia că poate "distruge" economia Turciei. La insistenţele Washingtonului, Administraţia Recep Tayyip Erdogan a suspendat joi seară operaţiunile militare din Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO