Eveniment

Emmanuelle Inacio, INSOL Europe, practician în insolvenţă în Franţa: Nu obligăm directorii de companii să ceară ajutor când au nevoie, dar e un pas important pe care îl pot face

Conferinţa ZF/CITR „Mind your Business and Open your Mind”

Emmanuelle Inacio, INSOL Europe, practician în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.05.2019, 11:43 128

Solicitarea ajutorului de către companii în situaţii de dificultate financiară le poate ajuta să depăşească mai bine obstacolele, este de părere Emmanuelle Inacio, INSOL Europe, practician în insolvenţă în Franţa, speaker la conferinţa „Mind your Business and Open your Mind”, organizată de CITR şi Ziarul Financiar.

„Un sistem de pre-insolvenţă este prioritar pentru a reduce numărul creditelor neperformante la nivelul Europei. Sectorul insolvenţelor se intersectează cu alte domenii – precum securitatea sau prevederile legale. Toate acestea trebuie să fie în armonie pentru a funcţiona în mod eficient”, spune Emmanuelle Inacio.

Alte declaraţii făcute de Emmanuelle Inacio:

Au existat multe încercări în trecut de armonizare a legilor insolvenţei. În 1960, Comisia Europeană a cerut găsirea unei forme de armonizare, la care experţii au reflectat timp de 35 de ani.

În Europa avem astăzi 200.000 de afaceri în insolvenţă şi 1,7 milioane de oameni care îşi pierd locul de muncă în fiecare an.

Dacă luăm exemplul Marii Britanii, acolo gradul de reintegrare a companiilor este de 85%. În România, această proporţie este de 35%.

În Franţa există 60 de centre de informare, distribuite pe tot teritoriul ţării, în care oamenii din companii pot găsi specialişti în insolvenţă care le pot împărtăşi din cunoştinţele lor.

În România, de exemplu, poţi primi ajutor doar atunci când eşti deja în pragul insolvenţei, când este deja prea târziu.

Noi în Franţa avem o procedură bazată pe consiliere, la care apelăm când ajungem la un consens cu creditorii unei companii aflate în dificultate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO