Eveniment

Energia este mai ieftină, în medie, cu 24% după primele şapte luni din 2018, dar facturile sunt la fel: scăderea se va vedea. În viitor

Energia este mai ieftină, în medie, cu 24% după primele şapte luni din 2018, dar facturile sunt la fel: scăderea se va vedea. În viitor

„În perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2018, cheltuiala cu energia electrică achiziţionată a scăzut cu 262,7 milioane de lei sau 17% la 1,26 mld. lei, de la 1,5 mld. lei în perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2017.”

♦ Consumatorii casnici nu au nicio bucurie din ieftinirea energiei comparativ cu anul trecut ♦ Unii furnizori însă anunţă profituri în creştere semnificativă, pentru că scăderea costurilor de achiziţie nu este transpusă în facturi.

Potrivit informaţiilor cuprinse în factura plătită de un consumator casnic din Bu­cureşti alimentat de itali­e­nii de la Enel Energie Munte­nia, preţul energiei, care include şi tari­fele de distribuţie, de exemplu, era de 0,45 lei pe kWh, valoare valabilă pentru energia consumată de la jumătatea lunii iunie până la jumătatea lunii iulie.

Acelaşi consumator, aproximativ în aceeaşi perioadă a anului trecut, plătea 0,42 lei pe kWh pentru enegia pe care furni­zorul său o lua de pe piaţa concu­ren­ţială şi 0,31 lei pe kWh pentru ener­gia pe care o primea la un preţ regle­men­tat.

În comparaţie cu anul trecut, au intervenit două schimbări majore.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO