Eveniment

Epidemiologul Octavian Jurma: E posibil ca acest weekend să fie motiv pentru încă o săptămână de infern

Epidemiologul Octavian Jurma: E posibil ca acest weekend...

Autor: Laura Buciu

23.10.2021, 15:33 220

E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână, spune epidemiologul Octavian Jurma, care este de părere că decizia de a introdice doar de luni restricţiile ne poate costa „multe vieţi”.

Epidemiologul Octavian Jurma spune că nici nu vrea să se gândească cât de multe vieţi ne va costa decizia de a introduce doar de luni restrictţile care trebuiau introduse de vineri „tocmai pentru a împiedica petrecerile de <rămas bun libertate>".

„Acest weekend va avea probabil cel mai ridicat risc de infectare din ultimele săptămâni pentru că stimulează artificial socializarea, fiind ultimul în care ni se permite să socializăm fără nicio restricţie de parcă am fi la 0.5 la mie nu la 10.5 la mie. E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână”, spune dr. Jurma, pe Facebook.

Medicul epidemiolog spune că autorităţile au decis luarea restricţiilor de luni, aceleaşi care aui recunoscut că unele măsuri sunt motivate strict politic, „cum este probabil şi alegerea zilei de luni care conţine implicit şi invitaţia:<profitaţi de ultimul weekend de distracţie şi infectare liberă>”.

Medicul îi sfătuieşte pe români să intre deja în carantină personală şi să nu se lase amăgiţi de iluzia că lucrurile sunt aşa de bune încât mai putem aştepta până luni „cu măsuri care trebuiau luate încă din septembrie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO