Eveniment

Erdogan vrea să îi aducă împreună pe Putin şi Zelenski

Erdogan vrea să îi aducă împreună pe Putin şi Zelenski

Autor: Laura Buciu

02.04.2022, 08:00 87

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a spus vineri preşedintelui rus Vladimir Putin că ar dori ca liderul de la Kreemlin să se întâlnească cu  preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat preşedinţia turcă, potrivit CNN.

Erdoğan a subliniat importanţa de a „acţiona cu bun simţ şi de a menţine dialogul”, potrivit unui comunicat.

„Preşedintele turc Erdoğan a declarat că speranţele pentru pace au fost reînviate, deoarece întâlnirea dintre delegaţiile rusă şi ucraineană de la Istanbul a fost pozitivă şi constructivă”, se arată în declaraţia preşedintelui turc.

„Preşedintele Erdoğan a exprimat dorinţa Turciei de a încununa eforturile de pace prin reunirea preşedintelui Putin al Rusiei şi a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski”, se mai arată în comunicat.

„La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a mulţumit preşedintelui Erdoğan pentru că a găzduit întâlnirea dintre delegaţiile de negociere ruse şi ucrainene la Istanbul”, potrivit documentului citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO