• Leu / EUR4.9366
  • Leu / GBP5.6319
  • Leu / USD4.9920
Eveniment

Este oficial: Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat suspendarea activităţii cu publicul, pe fondul răspândirii coronavirusului

Este oficial: Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat suspendarea activităţii cu publicul, pe fondul răspândirii coronavirusului

Autor: Departamentul Social

10.03.2020, 19:07 386

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat, marţi, că suspendă activitatea cu publicul, ca măsură de prevenire a răspândirii la nivel naţional a infecţiei cu noul coronavirus.

CSM a trimis un comunicat, marţi, în care anunţă măsurile luate atât de Secţia de Judecători, cât şi de Secţia de Procurori, pentru prevenirea răspândirii la nivel naţional a infecţiei cu noul coronavirus.

Secţia pentru judecători a adoptat o hotărâre prin care au fost stabilite, cu caracter de recomandare, măsuri de organizare a activităţii instanţelor.

Astfel, se evită aglomerarea şi deplasarea persoanelor implicate în activităţi judiciare. Acest lucru se va face prin fixarea unei ore pentru fiecare cauză în parte şi în acest demers se va ţine cont şi de o perioadă de timp necesară igienizării sălii.

Până la 31 martie se vor judeca doar cauze pentru care nu se poate amâna termenul, iar în celelalte cauze se va respecta termenul rezonabil de soluţionare şi se va fixa termen de judecată începând cu luna aprilie.

De asemenea, Secţia pentru procurori din cadrul CSM a emis o circulară către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi parchetele de pe lângă curţile de apel, cuprinzând recomandări aplicabile la nivelul unităţilor de parchet.

Potrivit documentului, se suspendă activitatea cu publicul, iar sesizările, cererile sau memorile vor trimise prin mijloace alternative. Se va suspenda, de asemenea, programul de audienţe al şefilor de parchet, iar programul de activitate al procurorilor din compartimentul judiciar se va adapta programului instanţelor.

De asemenea, se va solicita Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Centrelor de reţinere şi arestare preventivă să prezinte la parchete persoanele aflate sub măsură preventivă doar după triajul epidemiologic.

O altă recomandare este evitarea deplasărilor procurorilor la activităţi de formare profesională, la deplasări interne şi externe.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9366
Diferență: -0,1072
Ieri: 4.9419
Azi: 4.9920
Diferență: 0,2309
Ieri: 4.9805
Azi: 5.6319
Diferență: -0,6755
Ieri: 5.6702
Azi: 5.0780
Diferență: 0,4014
Ieri: 5.0577