Eveniment

Este oficial: Ediţia din 2021 a Forumului Economic Mondial, programată în Singapore, a fost anulată pe fondul noilor tulpini de coronavirus

Este oficial: Ediţia din 2021 a Forumului Economic...

Autor: Mediafax

17.05.2021, 18:15 151

Forumul Economic Mondial a anunţat, luni după-amiază, că reuniunea de anul acesta, programată în Singapore, a fost anulată, din cauza noilor tulpini de coronavirus, care generează probleme organizatorice.

Forumul Economic Mondial a organizat în ianuarie evenimentul "Agenda Davos", prin videoconferinţă, dar Reuniunea Specială Anuală era programată în Singapore în august, din cauza situaţiei epidemice din Europa. Însă organizatorii au anunţat luni după-amiază că reuniunea din Singapore va fi anulată.

"Forumul Economic Mondial se pregătea pentru Reuniunea Anuală Specială din Singapore, care urma să aibă loc peste trei luni. Anunţăm cu regret că, din cauza circumstanţelor tragice produse în diverse zone ale lumii, în contextul vitezelor diferite de vaccinare şi incertitudinii generate de noile variante ale coronavirusului, este imposibil să organizăm reuniunea globală a liderilor din mediile de afaceri, a liderilor politici şi societăţii civile la amploarea planificată, în pofida susţinerii excelente acordate de Guvernul din Singapore", a anunţat Forumul Economic Mondial, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.

"Viitoarea Reuniune Anuală va avea loc în prima jumătate a anului 2022. Locul şi data urmează să fie stabilite în baza evaluării situaţiei spre sfârşitul acestei veri", precizează Forumul Economic Mondial.

"A fost o decizie dificilă, mai ales în contextul interesului major al partenerilor noştri de a se întâlni nu doar în mod virtual, ci şi la nivel personal, pentru a contribui la o lume mai rezistentă, mai integrantă şi mai sustenabilă. Dar, în ultimă instanţă, sănătatea şi siguranţa tuturor persoanelor este principala noastră prioritate", a declarat profesorul Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului Economic Mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO