Eveniment

Este oficial: Guvernul a adoptat strategia de vaccinare. Cum se va proceda: "70% din populaţie ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare"

Este oficial: Guvernul a adoptat strategia de vaccinare. Cum se va proceda: "70% din populaţie ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare"

Autor: Cosmin Pirv

28.11.2020, 09:43 812

Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri seara strategia de vaccinare anti-Covid-19. Aceasta va fi gratuită şi voluntară, a anunţat Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului.

„Este un act normativ care pregăteşte această campanie de vaccinare, extrem de importantă, singura soluţie pentru a pune capăt acestei pandemii şi sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziţie cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptate de Guvern, au fost stabilite grupurile prioritare. Principalelele categorii de personal care vor fi vaccinate împotriva SARS-Cov-2 sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-Cov-2 şi personalul din alte domenii cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a declarat, sâmbătă dimineaţa, Ionel Dancă.

Conform acestuia, aceste grupăuri prioritare sunt cele care vor trebui vaccinate în prima etapă, urmând ca odată epuizată această etapă, vaccinarea să fie disponibilă pentru toată populaţia în vederea asigurării imunitîţii colectiove.

„Estimarea este că, în prezent, 70% din populaţie ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare, o campanie gratuită şi voluntară. Succesul depinde de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie”, a mai spus Dancă

Acesta a spus că Guvernul face apel pentru evitarea politizării acestui subiect.

AFACERI DE LA ZERO