Eveniment

Este oficial: Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcţie a lui Felix Bănilă

Este oficial: Klaus Iohannis a semnat decretul pentru...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

02.10.2019, 14:29 92

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru eliberarea din funcţia de procuror-şef al DIICOT a lui Felix Bănilă, informează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 2 octombrie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă – demisie”, arată anunţul Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat că şi-a depus demisia de onoare la Ministerul Justiţiei, decizie luată în urma discuţiilor cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general. Bănilă consideră că demisia este necesară astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune.

Anterior, ministrul Justiţiei Ana Birchall anunţase că a primit demisia lui Felix Bănilă din funcţia de şef al DIICOT şi a înaintat-o, deja, preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a emite decret de eliberare din funcţie.

Klaus Iohannis a solicitat, luni, demisia lui Felix Bănila din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO