Eveniment

Este oficial: Madridul intră în carantină din cauza exploziei de cazuri de COVID

Este oficial: Madridul intră în carantină din cauza...

Autor: Bogdana Gusuleac

01.10.2020, 10:53 2479

Guvernul spaniol a impus carantina în Madrid şi în zonele înconjurătoare pentru că în regiune se înregistrează o creştere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19. Autorităţile regionale nu sunt de acord cu decizia şi se gândesc să o conteste în instanţă.

Miercuri, Guvernul a votat în majoritate impunerea restricţiilor în zonele cu mai mult de 100.000 de locuitori, dacă îndeplinesc următoarele criterii: 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, 35% din capacitatea secţiilor de terapie intensivă ale spitalelor este ocupată de persoane cu COVID-19 şi 10% din testele COVID-19 efectuate sunt pozitive. Madrid înregistrează 780 de infecţii la 100.000 de locuitori şi îndeplineşte toate criteriile.

Conform noilor reguli, oraşul Madrid se va închide şi nu va mai permite accesul vizitatorilor. Singurele situaţii în care locuitorii din alte oraşe vor putea intra în Madrid sunt vizitele la medic, la locul de muncă sau pentru cumpărăturile esenţiale. Locurile de joacă şi parcurile se vor închide şi întâlnirile în grupuri mai mari de şase persoane vor fi interzise.

Guvernul regional din Madrid, care face parte din opoziţia conservatoare, nu a votat pentru impunerea restricţiilor şi este de părere că locmăsura carantinei este ilegală. Şeful regional al sănătăţii, Enrique Ruiz Escudero, a acuzat guvernul central de instigare la panică şi agitaţie şi nu exclude contestarea restricţiilor în instanţă.

Măsurile de restricţie impuse sunt aspru criticate şi în rândul cetăţenilor, iar sute de locuitori au protestat împotriva deciziei guvernului.

Spania a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni. Peste 31.411 de persoane au murit în timpul pandemiei şi peste 748.000 au fost infectate, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO