Eveniment

Este oficial: Ministerul Dezvoltării pregăteşte semnarea primelor contracte finanţate prin Anghel Saligny

Este oficial: Ministerul Dezvoltării pregăteşte...

Autor: Cosmin Pirv

18.07.2022, 12:04 152

Ministerul Dezvoltării a anunţat luni că pregăteşte semnarea primelor contracte finanţate prin programul naţional Anghel Saligny.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, de luni, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanţare vor putea încărca în platforma digitală investiţii.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanţare.

Ministrul Dezvoltării a notificat deja beneficiarii acestor proiecte asupra modalităţii de depunere a documentelor necesare, precum şi a situaţiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie încărcate în platformă.

Până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiţii din 16 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Mureş, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea) şi sectoarele municipiului Bucureşti, a anunţat ministrul Cseke Attila, care a spus că urmează aprobarea investiţiilor şi pentru celelalte judeţe.

Prin Programul Anghel Saligny, Guvernul României asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile. Bugetul total al programului este de 65,5 miliarde de lei. Până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO