Eveniment

Este oficial: Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru anunţă amânarea măsurilor de relaxare care urmau să intre în vigoare de la 1 iulie

Este oficial: Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

29.06.2020, 18:24 5233

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că a fost decisă amânarea măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie.

„Recomandările specialiştilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor ATI, evoluţia deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetăţenii noştri nu au respectat regulile şi am văzut creşterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat la Digi24 Nelu Tătaru.

El a mai spus că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunţate noi măsuri de relaxare.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, şi şi Raed Arafat.

269 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România. Au murit în total 1.634 persoane şi s-au vindecat 18.912.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO