Eveniment

Este oficial: Oraşul care devine prima reşedinţă a judeţului Ilfov

Este oficial: Oraşul care devine prima reşedinţă a...

Autor: Mediafax

22.10.2019, 10:56 16261

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, tacit, un proiect legislativ prin care Buftea devine reşedinţa judeţului Ilfov. Iniţiativa urmează să ajungă la Senat, care va avea rol de for decizional.

Proiectul modifică anexa Articolului 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, mai exact denumirea şi reşedinţa unităţii administrativ teritoriale "Judeţul Ilfov.Potrivit noului cuprins al Anexei, "Judeţul Ilfov cu reşedinţa în oraşul Buftea".

"Buftea este prima localitate declarată oraş din judetul Ilfov şi se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului Bucureşti, la 10,1 km de gura de metrou Străuleşti şi la 16,8 km de Aeroportul Internaţional «Henri Coandă»Otopeni. Populaţia oraşului Buftea era la 1 ianuarie 2019 de 22.615 locuitori, fiind din punct demografic, al treilea centru urban al judeţului Ilfov, după Voluntari si Pantelimon. Localitatea a primit statutul de oras în anul 1968, fiind singurul oraş din fostul Sector Agricol Ilfov şi cel mai vechi oraş din actualul judeş Ilfov", se arată în expunerea de motie a proiectului de lege.

În continuarea expunerii de motive, cei doi iniţiatori menţionează că pe teritoriul oraşului Buftea funcţionează mai multe instituţii, printre care ANAF, Poşta Română, Tribunalul Judeţean Ilfov,. precum şi sediile unor importante companii, Enel şi Distrigaz

În prezent, reşedinţa judeţului Ilfov se află pe teritoriul Municipiului Bucureşti. Iniţiatorii proiectului de lege sunt deputaţii PSD Marcel Ciolacu şi Florin Iordache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO