Eveniment

Este oficial: PNL s-a hotărât. Florin Cîţu este propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru

Este oficial: PNL s-a hotărât. Florin Cîţu este...

Autor: Mediafax

09.12.2020, 19:07 495

Liberalii îl susţin pe actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, pentru funcţia de premier, a anunţat, miercuri seara, preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a spus că a fost convocat Biroul Politic Naţional al Partidului pentru a decide propunerea pentru funcţia de prim-ministru.

„Cu o singură abţinere, Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu”, a spus Orban.

Cîţu a mulţumit, miercuri seara, colegilor din PNL şi lui Ludovic Orban.

„În primul rând vreau să le mulţumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este pentru mine o onoare această nominalizare şi, bineînţeles, în perioada următoare, obiectivul principal este să formăm această majoritate parlamentară, pentru a da cât mai repede un guvern votat şi să pornim pentru că este nevoie de un guvern cât mai repede”, a spus premierul propus, Florin Cîţu.

De asemenea, liberalii au stabilit, în şedinţa BPN, partenerii posibil cu care negociază formarea unor majorităţi parlamentare. În acest sens, Orban a spus că este vorba de USR PLUS, de UDMR şi vor fi discuţii şi cu grupul minorităţilor.

Formarea echipei de negociere va fi condusă de preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi de primul ministru propus, Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO