• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Eveniment

Este oficial: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ligiei Deca în funcţia de ministru al Educaţiei

Este oficial: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ligiei Deca în funcţia de ministru al Educaţiei

sursă foto: mediafax.ro

Autor: Mediafax

03.10.2022, 17:04 882

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea Ligiei Deca în funcţia ministru al Educaţiei. Deca va depune jurământul de învestitură la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 3 octombrie 2022, următoarele decrete: Decret prin care se eliberează doamna Ligia Deca din funcţia de consilier prezidenţial, Decret prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Ligia Deca, ministrul educaţiei”, informează Administraţia Prezidenţială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc luni, ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Ministrul propus al Educaţiei, Ligia Deca, interpretează încrederea primită din partea PNL „ca o misiune” în ce priveşte îndeplinirea proiectului „România educată”.

„PNL şi-a asumat proiectul <România educată> şi interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens. Am contribuit la realizarea proiectului şi îmi doresc în continuare să duc la bun sfârşit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaţionalizarea viziunii <România educată>”, au fost primele declaraţii ale Ligiei Deca.

Întrebată ce va face în privinţa plagiatului, având în vedere şi declaraţiile preşedintelui Iohannis, care a spus că avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, Ligia Deca a răspuns: „vom operaţionaliza România educată în literă şi în spirit în conformitate cu declaraţiile preşedintelui din această dimineaţă şi cu toate evoluţiile legislativă din ultima vreme”.

Consilierul prezidenţial Ligia Deca a fost votată, luni, în şedinţa PNL, pentru conducerea Ministerului Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei. „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al educaţiei”, a transmis el.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: