Eveniment

Este oficial: Producătorul Raytheon a semnat cu americanii contractul de 396 milioane de dolari pentru sisteme Patriot destinate României

Este oficial: Producătorul Raytheon a semnat cu...

Autor: Alex Ciutacu

25.05.2018, 13:32 3418

Raytheon a anunţat astăzi că armata americană i-a acordat contractul de 395,8 milioane de doalri pentru producerea de sisteme aeriene antirachetă Patriot, potrivit Nasdaq.

Contractul stabileşte că producătorul Raytheon va construi prima unitate Patriot pentru România.

Raytheon a comandat deja mii de componente de la sute de furnizori şi a început producţia sistemului electric şi a circuitelor pentru sistemul Patriot.

Compania consideră că Patriot este „coloana vertebrală” a NATO şi a Europei în ceea ce priveşte sistemele de apărare antirachetă. Până acum, Statele Unite, Germania, Grecia, Olanda şi Spania utilizează sisteme Patriot.

„Utilizăm ceea ce am învăţat la ultimele 220 de unităţi pe care le-am construit pentru a întâmpina nevoia României”, spune Tom Laliberty de la Raytheon.

În luna noiembrie, România a semnat o Scrisoare de Ofertă şi Acceptare a sistemelor Patriot, fiind al şaselea stat membru NATO care ia această decizie.

În 28 martie şi Polonia a semnat o astfel de scrisoare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO