Eveniment

Este oficial: Ţările UE ajung la un acord privind reducerea consumului de gaze în această iarnă

Este oficial: Ţările UE ajung la un acord privind...

Autor: Dorin Oancea

26.07.2022, 13:40 78

Ţările Uniunii Europene au convenit marţi asupra unui regulament de urgenţă pentru a reduce consumul de gaze naturale în această iarnă, în timp ce Europa se pregăteşte pentru o iarnă cu aprovizionarea incertă din partea Rusiei, anunţă Reuters,

"Aceasta nu a fost o misiune imposibilă! Miniştrii au ajuns la un acord politic privind reducerea cererii de gaze în perspectiva iernii care urmează", a scris într-un tweet Republica Cehă, care deţine preşedinţia rotativă a UE.

Ţările UE ajung la un acord privind reducerile de urgenţă ale gazelor pentru această iarnă

Europa se confruntă cu o presiune sporită a gazelor începând de miercuri, când compania rusă Gazprom a anunţat că va reduce fluxurile prin conducta Nord Stream 1 către Germania la o cincime din capacitate.

În condiţiile în care o duzină de ţări din UE se confruntă deja cu o reducere a livrărilor ruseşti, Bruxelles-ul îndeamnă statele membre să se pregătească economisind gazul şi stocându-l pentru iarnă, de teamă că Rusia va întrerupe complet fluxurile ca represalii la sancţiunile occidentale din cauza războiului cu Ucraina.

Miniştrii Energiei au aprobat o propunere prin care toate ţările UE să reducă în mod voluntar consumul de gaz cu 15% în perioada august-martie. Reducerile ar putea deveni obligatorii în cazul unei urgenţe în materie de aprovizionare, dar ţările au convenit să scutească numeroase ţări şi industrii, după ce unele guverne s-au opus propunerii iniţiale a UE de a impune o reducere obligatorie de 15% pentru fiecare ţară. citiţi mai departe.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat că acordul îi va arăta preşedintelui rus Vladimir Putin că Europa rămâne unită în faţa ultimelor reduceri de gaze impuse de Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO