Eveniment

Este oficial: Twitter a accepteat oferta de preluare a reţelei sociale pentru 44 de miliarde de dolari a lui Elon Musk

Este oficial: Twitter a accepteat oferta de preluare a...

Autor: Andreea Tobias

25.04.2022, 22:21 236

Consiliul de administraţie al Twitter a fost de acord cu oferta de 44 de miliarde de dolari (34,5 miliarde de lire sterline) din partea miliardarului Elon Musk.

Musk, care a făcut oferta şocantă în urmă cu mai puţin de două săptămâni, a declarat că Twitter are un „potenţial extraordinar" pe care îl va debloca.

De asemenea, el a cerut o serie de schimbări, de la relaxarea restricţiilor privind conţinutul său la eradicarea conturilor false.

Compania a respins iniţial oferta lui Musk, dar acum va cere acţionarilor să voteze pentru aprobarea tranzacţiei, scrie BBC.

Potrivit revistei Forbes, Musk este cel mai bogat om din lume, cu o avere netă estimată la 273,6 miliarde de dolari, datorată în principal acţionariatului său la producătorul de vehicule electrice Tesla, pe care îl conduce.

El conduce, de asemenea, firma aerospaţială SpaceX.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii", a afirmat Musk într-o declaraţie în care a anunţat tranzacţia.

„De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi caracteristici, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO