Eveniment

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanţelor: Vineri nu discutăm o rectificare de buget, însă alocăm 1,4 mld. de lei pentru UAT

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanţelor: Vineri nu...

Autor: Departamentul Economic

07.10.2019, 17:04 144

Guvernul nu va discuta vineri o rectificare bugetară, ci o hotărâre de Guvern care va aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei, urmând ca rectificarea bugetară de toamnă să apară la finele lunii noiembrie, a declarat luni ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Teodorovici a precizat că banii, prevăzuţi în OUG de rectificare a bugetului din august, din vor fi daţi unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moţiunii de joi. Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcţionare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum şi o parte din achiziţiile de bunuri şi servicii. „Sumele vor fi distribuite total transparent”, a spus ministrul.

Teodorovici a spus că ministerul pe care îl conduce lucrează atât la bugetul penru anul viitor, cât şi la rectificarea bugetară de toamnă, care ar urrma să apară la finele lunii noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO