Eveniment

Eugen Teodorovici nu renunţă la proiectul de lege care prevede pedeapsa cu închisoare pentru cei care nu plătesc contribuţiile la stat. Ministrul de Finanţe se uită spre mediul de afaceri şi vrea o strângere de semnături

Eugen Teodorovici nu renunţă la proiectul de lege care...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

17.09.2019, 18:55 164

Eugen Teodorovici a declarat că nu va retrage din Parlament proiectul de lege privind închisoarea dacă nu plăteşti la timp contribuţiile reţinute, însă ar vrea o dezbatere mai largă în zona economică. Ministrul de Finanţe a precizat că indicat ar fi o strângere de semnături de la oamenii de afaceri.

„De ce să le retrag? Ele rămân în Parlament în dezbatere, acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o discuţie, o dezbatere mai largă în zona economică şi am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu sprijin pe această variantă pentru că această propunere trimisă vine din Parlament. Uitaţi-vă care este sensul şi care este dorinţa de clarificare şi anume protejarea atât a angajatului, a angajatorului şi a bugetului de stat. Practic angajatorul nu mai este să spunem aşa în cazul în care acest act se va aproba pentru sume. Ştiţi foarte bine ANAF timp de doi ani de zile pentru sume derizorii, trimite, face practic dosarele respective, e faptă penală”, a declarat Eugen Teodorovici, întrebat dacă ia în calcul retragerea proiectului din Parlament.

„Cred că şi în România mediul economic are nevoie de o schimbare de abordare cum este şi în vestul Europei astfel încât pentru anumite sume, pentru plafon, dacă ele sunt plătite, dovedite ca şi plătite să nu se meargă mai departe pe abordarea penală. Rămâne în Parlament când decid parlamentarii să fie pe agenda comisiei şi aşa mai departe”, a completat Teodorovici.

Chestionat dacă strânge semnături în acest sens de la oamenii de afaceri, ministrul de Finanţe a răspuns: „Ar fi indicat”.

Eugen Teodorovici a depus, în procedură de urgenţă, la Senat un proiect de lege care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuţiile care sunt reţinute din salarii, pensii, asigurări sociale de sănătate, drepturi de autor şi alte venituri.

Iniţiativa legislativă a ministrului de Finanţe propune modificarea şi completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO