Eveniment

Eugen Teodorovici spune că bugetul pentru anul viitor va fi aprobat în Parlament până la 21 decembrie: „Pentru salarii vor exista toate fondurile necesare şi pentru pensii, aşa cum am promis”

Eugen Teodorovici spune că bugetul pentru anul viitor va...

Autor: Alina Botezatu

04.12.2018, 20:50 207

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a apreciat, marţi, că bugetul de stat pentru anul viitor poate fi aprobat de Parlament până la data de 21 decembrie.

„Şi anul trecut am discutat, în Parlamentul României, bugetul pe final de perioadă. Nu este normal, dar trebuie să spunem că Ministerul de Finanţe la asta lucrează. În acest an, mergem pe ceea ce este astăzi, adică pe 13, undeva săptămâna viitoare, să aprobăm în Guvern proiectul de buget. După aceea, începând cu 14, să parcurgem toate etapele necesare pentru ca, până pe 20 – 21 decembrie, să avem acest buget aprobat”, a spus Eugen Teodorovici, marţi seara, într-o emisiune la Antena 3. Ministrul Finanţelor a avut o intervenţie în direct de la Bruxelles, unde se află pentru reuniunea ECOFIN.

Oficialul de la MFP a explicat şi care sunt o parte din elementele incluse în bugetul din acest an.

„Bugetul pe anul 2019, aşa cum este în lucru la Finanţe prevede deja sumele necesare pentru a acoperi ceea ce Legea spune astăzi pe salarizare, Legea 153/2017. Clar, pentru salarii, vor exista toate fondurile necesare şi pentru pensii, aşa cum am promis, şi ne-am şi dat acordul în proiectul de lege pentru Legea pensiilor.Anul viitor creşterea punctului de pensie, cea din septembrie 2019, are prevăzute în buget sumele necesare”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a menţionat că bugetul pe 2019 va avea o construcţie oarecum diferită de cea din acest an, în sensul că va stimula şi va încuraja foarte mult tot ceea ce înseamnă investiţii.

„Este obligatoriu ca România să aibă în vedere, zi de zi, acest lucru: pe de o parte, partea socială pe care ne-am asumat-o şi ne-o respectăm; pe de altă parte, stimularea economiei, prin toate formele sale - pe de o parte investiţiile de ordin public, acele proiecte faimoase de la Transporturi, rutier, feroviar şi orice alt proiect, precum spitale, dar şi măsuri care să stimuleze zona privată - atragerea capitalului privat, fie din ţară, fie din afara ţării, în diferite forme, contribuţii la investiţii în public - privat sau investiţii private care alături de investiţiile publice să dea României ceea ce merită, adică acea creştere sustenabilă”, a completat Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO