Eveniment

Europa are probleme cu creşterea economică din cauza delocalizării marilor companii către ţări din afara Europei. Trebuie abordată problema pieţei muncii

Autor: Adrian Voicu

29.01.2012, 16:54 192

"Europa are probleme de creştere din cauza proceselor severe de delocalizare a producţiei către zone din alte ţări din afara Europei. Numai IMM-urile nu pot rezolva problema şomajului", a declarat preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie făcută astăzi la Palatul Cotroceni.

"Dacă vom continua cu delocalizarea, nu vom putea crea atâtea IMM-uri încât să alocăm atâtea locuri de muncă câte sunt necesare. Problema noastră este să creăm IMM-uri, dar trebuie să ştim că indiferent ce se întâmplă în ţări din zona euro, vom fi afectaţi şi noi", a spus preşedintele.

UE vrea ca fiecărui tânăr să i se garanteze un loc de muncă după finalizarea studiilor. Se poate în România?

"Nu invit pe români să plece la muncă în străinătate, dar discutăm despre o piaţă globală a forţei de muncă. Poate ar trebui să găsim stimulente fiscale pentru ca marile industrii să nu se delocalizeze către ţări din Asia. Poate ar trebui să abordăm la nivel european tocmai această problemă a delocalizării", a mai spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO