Eveniment

Europarlamentarul Dacian Cioloş anunţă crearea unei platforme europene pentru certificatele de vaccinare

Europarlamentarul Dacian Cioloş anunţă crearea unei platforme europene pentru certificatele de vaccinare

Autor: Petru Mazilu

14.03.2021, 22:10 206

Europarlamentarul Dacian Cioloş anunţă crearea unei platforme europene pentru certificatele de vaccinare, testele PCR şi dovezile de anticorpi. Liderul grupului parlamentar Renew Europe susţine că nu este vorba despre apariţia unui paşaport de vaccinare sau de impunerea unor restricţii.

Europarlamentarul Dacian Cioloş a anunţat duminică seara, la Digi 24, că săptămâna viitoare Comisia Europeană va prezenta o propunere legislativă privitoare la apariţia unei platforme europene.

Pe portal vor fi certificatele de vaccinare, testele PCR negativ sau dovezile de anticorpi ale cetăţenilor europeni care circulă, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să aibă asupra lor documente doveditoare. Nu va fi un paşaport şi nu vor fi restricţii, a spus Cioloş.

„Săptămâna viitoare Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene la care se vor conecta statele membre şi prin care se va emite acest certificat de vaccinare sau de test PCR negativ sau de dovadă de anticorpi. Ca poată circula liber cetăţenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un paşaport, nu vor fi restricţii, ci va fi un certificat care să faciliteze circulaţia fără să mai fie oprit la fiecare frontieră să se verifice un document”, a explicat Dacian Cioloş.

AFACERI DE LA ZERO