Eveniment

Eurostat: România a avut cea mai ridicată inflaţie din Uniunea Europeană, de 4,7%

Eurostat: România a avut cea mai ridicată inflaţie din...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

17.10.2018, 13:18 105

România a înregistrat o rată anuală a inflaţiei de 4,7% în septembrie, conform datelor Eurostat - Biroul european de statistică, cel mai ridicat nivel dintre toate statele membre ale Uniunii Europene (UE). 

Ţara noastră a fost urmată de Ungaria, a cărei inflaţie a fost de 3,7%, de Bulgaria - 3,6%, Estonia - 3,5% şi Letonia - 3,3%, iar alte 12 ţări au înregistrate niveluri ale inflaţiei între 2% şi 3%.

Inflaţia din România a depăşit mult şi nivelul UE, care a fost de 2,2%, şi cel al zonei euro, de 2,1%, în condiţiile în care aceasta este prima lună în care Marea Britanie a fost eliminată din statistici, în perspectiva Brexiului.

Danemarca s-a aflat la polul opus, cu o rată a inflaţiei în septembrie de 0,5%, urmată de Grecia - 1,1% şi Irlanda - 1,2%. Alte opt state au înregistrat un nivel între 1% şi 2%.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat pentru septembrie o inflaţie de 5,03%, în creştere de la 5,1% în august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO