Eveniment

Eurostat: În T1/2020, pandemia de COVID-19 a afectat cel mai mult comerţul, transporturile, HoReCa şi activităţile de artă şi divertisment. Valoarea adăugată brută (VAB) şi orele lucrate au înregistrat scăderi în toate industriile europene în primul trimestru al anului

Eurostat: În T1/2020, pandemia de COVID-19 a afectat cel...

Autor: Ramona Cornea

06.08.2020, 19:15 122

Pandemia de COVID-19 a dus la scăderi ale valorii adăugate brute (VAB) şi ale orelor lucrate în toate industriile europene în primul trimestru al anului 2020, conform datelor de la Eurostat.

Cea mai mare cădere a fost observată în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, transportul, cazarea şi serviciile alimentare şi în activităţile de artă, divertisment, recreere şi alte activităţi de servicii, care au fost industriile cele mai afectate de măsurile luate de statele europene pentru a conţine răspândirea COVID -19.

De asemenea, Eurostat a observat scăderi ale salariilor angajaţilor şi a ocupării forţei de muncă în majoritatea industriilor, dar într-o măsură mai mică, datorită schemelor de sprijin ale guvernelor statelor europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO