Eveniment

Eurovision 2018: Un bărbat a urcat pe scenă şi i-a smuls microfonul reprezentantei Marii Britanii

Eurovision 2018: Un bărbat a urcat pe scenă şi i-a...

Autor: Ana Obretin

13.05.2018, 00:29 302

Potrivit BBC, intrusul ar fi spus: "Pentru naziştii din presa britanică, vrem libertate".

Reprezentanta Marii Britanii a rămas fără microfon timp de aproximativ 20 de secunde, până i s-a adus un altul, iar în tot acest timp a bătut din palme.

A reuşit să îşi ducă la bun sfârşit piesa, dar, spre final, s-a putut vedea că fusese destul de afectată.

European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, organizatorul Eurovision, a transmis pe site-ul oficial al competiţiei: "Regretăm faptul că scena a fost invadată în timpul interpretării reprezentantului Marii Britanii de la marea finală Eurovision Song Contest, de la Lisabona, din această seară. Persoana responsabilă a fost reţinută de poliţie. Cântăreţei britanice SuRie şi echipei sale le-au fost oferită opţiunea de a cânta din nou, dar au decis să nu o facă, pentru că au fost foarte mândri de performanţa ei şi au decis că nu există niciun motiv să cânte din nou".

Marea Britanie participă anul acesta la Eurovision cu piesa "Storm", interpretată de SuRie.

În urma semifinalelor de marţi şi joi s-au calificat în finala Eurovision 2018 Norvegia, Serbia, Danemarca, Moldova, Olanda, Australia, Ungaria, Suedia, Slovenia, Ucraina, Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda şi Cipru. Lor li se adaugă grupul celor cinci mari (Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia) şi ţara gazdă, Portugalia.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, iar concursul a fost câştigat de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa "Amar Pelos Dois".

Ca şi cele două semifinale, de marţi şi joi, finala Eurovision 2018 este transmisă în direct la TVR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO