Eveniment

EXCLUSIV Comisia de lucru a CNATDCU : Petre Tobă nu a plagiat

EXCLUSIV Comisia de lucru a CNATDCU : Petre Tobă nu a...

Autor: Andreea Traicu

02.09.2016, 12:51 144

"Comisia de lucru consideră finalizată analiza Tezei de doctorat elaborată de domnul Tobă Petre, intitulată "Poliţia Română - Forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale", din perspectiva sesizării referitoare la prezumtiva existenţă a unei situaţii de plaguat multiplu în conţinutul acesteia şi în baza concluziilor rezultate. Propunem menţinerea titlului de doctor acordat domnului Tobă Petre prin Ordinul 5223/29.08.2011", se arată în documentul întocmit de comisia de lucru care s-a ocupat de sesizarea privind doctoratul lui Petre Tobă.

Actul a fost redactat la data de 01 septembrie şi reprezintă constatările Comisiei de lucru din cadrul Consiliului Naţionat de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certifiicatelor Universitare care s-a ocupat de sesizarea privind suspiciunile de plagiat din lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă, fostul ministru al Afacerilor Interne.

"Teza de doctorat realizată de domnul Petre Tobă are valoare ştiinţifică incontestabilă, dovedită atât prin caracterul inovativ al soluţiilor identificate, care au fost valorificate şi validate în practica structurilor specializate ale Poliţiei Române, cât şi prin opiniile de specialitate exprimate de personalităţi recunoscute în mediul academis şi de cercetare în domeniul ştiinţelor militare, de informaţii şi securitate naţională, care au făcut parte din Comisia de susţinere a tezei de doctorat, respectiv, prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, prof. univ. dr. Constantin Popescu, prof. univ. dr. Luca Iamandi şi prof. univ. dr. Teodora Ştefan", se mai arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Raportul comisiei va ajunge în consiliul general al CNATDCU care va lua o decizie. Hotarârea consiliului general va ajunge la Ministerul Educaţiei.

Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" a propus, pe 22 august, menţinerea titlului de doctor al ministrului de Interne, Petre Tobă, potrivit raportului transmis de membrii instituţiei către Ministerul Educaţiei, în document arătându-se că "cercetarea ştiinţifică a lui Petre Tobă a fost utilă".

Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani până la numirea în Cabinetul Cioloş, se află pe lista cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări. Acesta este vizat şi de un dosar al DNA, procurorii cerând joi aviz preşedintelui pentru urmărirea penală. După acuzaţiile aduse de DNA, Petre Tobă a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO