Eveniment

EXCLUSIV ZF. Producătorul de băuturi Zarea, controlat de grupul polonez Ambra, cumpără pachetul majoritar al cramei Domeniile Dealu Mare Urlaţi de la familia Rădulescu

EXCLUSIV ZF. Producătorul de băuturi Zarea, controlat...

Autor: Cristina Roşca

27.02.2023, 18:35 7056

Producătorul de băuturi Zarea, controlat de grupul polonez Ambra, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni în cadrul producătorului de vin Domeniile Dealu Mare Urlaţi, din zona viticolă cu acelaşi nume, Dealu Mare, spun sursele din piaţă. Vânzător este familia Rădulescu, conform datelor ZF. Mai exact, este vorba de moştenitorii lui Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi ex-secretar de stat în Ministerul Agriculturii, care a decedat acum doi ani. El a fost şi preşedinte al Asociaţiei Fermierilor din România.

Producătorul de vin Domeniile Dealu Mare Urlaţi operează 110 hectare împărţite între Urlaţi şi Ceptura, pe care sunt cultivate soiuri precum Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, scrie pe site-ul propriu. Businessul din domeniul vinului este operat prin trei firme cu afaceri cumulate de 34 mil. lei, arată o analiză a ZF.

Zarea este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de băuturi, cu afaceri de aproape 150 mil. lei în 2021, cu 32% peste nivelul din anul anterior.

Compania care are în portofoliu brandul de vinuri spumante şi de vinars Zarea, cidrul Dacic, spumantele Dorato, dar şi băuturile spirtoase Milcov, Moldova şi Arad. Prin această tranzacţie, compania intră pe segmentul vinurilor liniştite.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO