Eveniment

Există interes pentru business: numărul de firme nou create în S1/2019 este la al doilea cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu

Există interes pentru business: numărul de firme nou...

Autor: Ramona Cornea

23.07.2019, 15:31 111

Numărul de firme înregistrate în primul semestru din 2019 a crescut cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, la 77.940 de entităţi, arată datele de la Registrul Comerţului. Acesta este al doilea cel mai bun nivel din ultimul deceniu.

„Creşterea aceasta vine după ce multe PFA-uri au trecut spre microîntreprinderi, mai ales că şi fiscalitatea ajută microîntreprinderile. Avem însă şi creştere economică care sprijină această evoluţie“, a explicat consultantul fiscal Adrian Benţa de la compania Benţa Consult.

Cele aproape 78.000 de enităţi fiscale înregistrate în primul semestru din 2019 reprezintă al doilea cel mai ridicat nivel înregistrat în prima jumătate a anului din ultimul deceniu. Cel mai bun prim semestru raportat la numărul de înmatriculări de persoane fizice şi juridice rămâne 2017, când numărul total de certificate eliberate de Registrul Comerţului a fost de 79.251. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO