Eveniment

Exod din Rusia: Marile agenţii internaţionale de ştiri şi televiziuni întrerup emisia, după ce Putin îi ameninţă cu 15 ani de închisoare pe toţi cei care răspândesc ”informaţii false”

Exod din Rusia: Marile agenţii internaţionale de ştiri...
05.03.2022, 00:49 16327

BBC şi CNN au anunţat vineri că vor închide operaţiunile din Rusia după ce parlamentul a adoptat o lege care impune o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani pentru orice persoană care răspândeşte intenţionat ştiri "false".

Oficialii ruşi au declarat că informaţiile false au fost răspândite de duşmanii Rusiei, cum ar fi Statele Unite şi aliaţii săi din Europa de Vest, în încercarea de a semăna discordie în rândul poporului rus.

"Nu ne lasă altă opţiune decât să suspendăm temporar activitatea tuturor jurnaliştilor de la BBC News şi a personalului de sprijin al acestora în Federaţia Rusă, în timp ce evaluăm toate implicaţiile acestei evoluţii nedorite", a spus el într-un comunicat.

 

El a adăugat că serviciul de ştiri BBC în limba rusă va continua să funcţioneze din afara Rusiei. Jonathan Munro, un director interimar al BBC News, a declarat că corporaţia nu "retrage" jurnaliştii din Moscova, ci evaluează impactul noii legi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO