Eveniment

Exodul continuă: Miercuri au intrat în România peste 10.000 de cetăţeni ucraineni

Exodul continuă: Miercuri au intrat în România peste...

Autor: Gabriel Pecheanu

07.07.2022, 10:13 37

Miercuri, prin punctele de frontieră ale României au făcut formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 191.700 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 49.000 mijloace de transport, anunţă Poliţia de Frontieră.

Pe sensul de intrare în România, au fost 98.312 de persoane, dintre care 10.486 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 10,1 % faţă de ziua precedentă. Astfel, începând cu data de 10.02.2022, perioadă pre-conflict, până la data de 06.07.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.477.571 cetăţeni ucraineni, potrivit unui comunicat de presă.

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/”, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat: 68 fapte ilegale, 39 infracţiuni şi 29 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 11.400 lei, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 17.000 lei.

„Nu s-a permis intrarea în ţară a 31 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 46 cetăţeni români din diferite motive legale. Poliţia de Frontieră acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute”, precizează Poliţia de Frontieră

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO