Eveniment

Exodul continuă: Numărul ucrainenilor intraţi luni în România este aproape dublu faţă de ziua precedentă

Exodul continuă: Numărul ucrainenilor intraţi luni în...

Autor: Gabriel Pecheanu

12.07.2022, 10:21 201

Numărul ucrainenilor care au intrat luni în România a fost 22.130, aproape dublu faţă de ziua precedentă, anunţă Poliţia de Frontieră.

Luni, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 226.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 54.600 mijloace de transport, potrivit unui comunicat de presă.

Pe sensul de intrare în România, au fost 107.026 de persoane, dintre care 22.130 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 93,9% faţă de ziua precedentă. Astfel, începând cu data de 10.02.2022, perioadă pre-conflict, până la data de 11.07.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.544.897 cetăţeni ucraineni.

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, poliţia de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/Customtraficonline/”, conform sursei citate.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 43 fapte ilegale, 30 infracţiuni şi 13 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 10.000 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 63.000 lei.

Poliţia de Frontieră anunţă că nu s-a permis intrarea în ţară a 15 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 34 cetăţeni români din diferite motive legale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO