Eveniment

Explozia din Londra, atac terorist

Explozia din Londra, atac terorist

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

15.09.2017, 12:33 989

Comisarul de poliţie Neil Basu, coordonatorul unităţii antiteroriste din Londra, a declarat incidentul ca fiind unul cu caracter terorist. Acesta a precizat că nu poate confirma deocamdată cauza sau sursa declanşării exploziei.

Poliţia a confirmat că mai multe persoane au fost rănite, dar nu a oferit un număr exact al victimelor.

Potrivit unor imagini publicate pe Twitter, ar fi vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat care a fost plasat în interiorul unei găleţi din plastic de culoare albă, învelită într-o pungă din plastic. Mai multe fire ieşeau din acest dispozitiv, iar o substanţă necunoscută a fost împrăştiată pe o rază de câţiva metri.

Conform unor surse citate de The Telegraph, pachetul ar fi conţinut substanţe chimice nocive şi ar fi fost amplasat lânga una dintre uşile de acces în metrou.

Cel puţin 100 de persoane s-ar fi aflat în garnitura de metrou de la Parson Green. Linia de metrou a fost închisă, o brigadă de genişti analizează dispozitivul exploziv, iar poliţişti înarmaţi efectuează verificări pe o arie de aproximativ 500 de metri.

Potrivit unei surse din cadrul anchetatorilor citată de site-ul publicaţiei Metro, un bărbat înarmat este căutat de către poliţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO