Eveniment

Explozie de cazuri de îmbolnăvire. Numărul noilor pacienţi confirmaţi cu COVID-19 a trecut de pragul de 6.000

Explozie de cazuri de îmbolnăvire. Numărul noilor...

Autor: Georgiana Mihalache

30.10.2020, 00:05 457

Numărul cazurilor de COVID-19 a atins ieri un nou record, 6.481 de persoane fiind confirmate în urma testelor din ultimele 24 de ore, după cum au anunţat autorităţile. Este cel mai mare nivel de îmbolnăviri de până acum, de la debutul pandemiei în România, iar numărul cazurilor continuă să crească de la zi la zi. Unu din şase cazuri nou confirmate ieri a fost din Bucureşti, Capitala înregistrând cel mai mare nivel de îmbolnăviri, cu 1.129 de cazuri într-o singură zi. Bucureştiul se află de altfel din 18 octombrie în scenariul roşu de infectare cu COVID, după ce a depăşit indicele de 3 la mia de locuitori, ca medie a infectărilor din ultimele două săptămâni.

Sunt însă şi două judeţe – Cluj şi Sălăj unde media infectărilor a trecut de indicele de 4 la mie. În total, sunt şase judeţe unde indicele este depăşit, iar în zonele respective au intrat în vigoare măsuri de protecţie, printre care închiderea restaurantelor sau obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice. Bilanţul pacienţilor care au murit a ajuns la 6.764 în total, cu 83 de decese înregistrate ieri. La terapie intensivă sunt internaţi 868 de pacienţi. Ieri au fost prelucrate 36.000 de teste, dintre care 14.000 de probe la cererea pacienţilor, iar restul la solicitarea direcţiilor de sănătate publică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO