Eveniment

Explozie într-un mall din Harghita: Mai mulţi răniţi şi 20 de copii au suferit atacuri de panică. Bilanţul la această oră

Explozie într-un mall din Harghita: Mai mulţi răniţi...

Autor: Dragos Suciu, Mediafax

13.10.2017, 19:17 842

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că explozia a avut loc la mall-ul Slager, în urma unor lucrări la sistemul de stingere cu pulberi, amplasat pentru a se declanşa automat în cazul unui incendiu.

”A avut loc o explozie la sistemul de stingere cu pulberi, care era amplasat în tavanul mall-ului din Gheorgheni. Se făceau lucrări de instalare a acestui sistem pentru darea în folosinţă în momentul în care a avut loc această explozie. La faţa locului trei persoane au inhalat praf şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă au refuzat transportul la spital. 75 de persoane s-au autoevacuat, dintre care 20 de copii”, a spus Alina Ciobotariu.

Ea a declarat că s-a deplasat de la mall la secţia de primiri urgenţe a spitalului din Gheorgheni, pentru a vedea starea răniţilor, care nu a fost gravă.

”Erau 20 de copii şi trei adulţi (n.r. la spital) cărora li se administra oxigen. Copiii nu au avut nevoie de oxigen, doar prezentau atacuri de panică, dar pentru a se asigura că sunt bine, părinţii i-au transportat cu maşinile personale la spital”, a mai spus Alina Ciobotariu.

La faţa locului au ajuns patru echipaje ale ISU Harghita, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO