Eveniment

Explozie pe o stradă din Roma. Autorităţile investighează probabilitatea unui atac terorist

Explozie pe o stradă din Roma. Autorităţile...

Autor: Andrei Ionascu

12.05.2017, 11:14 24496

O explozie a avut loc vineri la Roma, în faţa unui oficiu poştal de pe strada Viale Aventino, în urma căreia o maşină a fost distrusă, iar autorităţile investighează probabilitatea unui atac terorist, notează site-ul agenţiei ANSA.

Incidentul s-a produs în apropierea unui oficiu poştal de pe Via Marmorata din cartierul Aventino. Este vorba despre o zonă de la periferia capitalei italiene.  Poliţia investighează sursa exploziei. Nu este exclusă ipoteza unui colet exploziv.

 Potrivit site-ului Il Giornale, anchetatorii au informaţii că au existat două dispozitive explozive improvizate plasate într-o parcare, între două maşini. Bomba artizanală ar fi fost controlată de la distanţă şi conţinea substanţe inflamabile. La momentul deflagraţiei, nicio persoană nu s-ar fi aflat în parcare.  

Pompierii anunţă că o maşină aflată în vecinătatea oficiului poştal a fost distrusă, iar explozia a degajat mult fum. Aceştia au intervenit foarte rapid, întrucât aveau un centru în apropiere.  În prezent, zona a fost securizată de către poliţie. Investigatorii iau un calcul toate ipotezele, inclusiv un atac din partea anarhiştilor italieni, autori ai mai multor atentate cu colete capcană în ultimii ani.  

Străzile Via Marmorata şi Viale Aventino se intersectează în apropiere de atracţia turistică numită Piramida lui Cestius, lângă staţia de metrou Piramide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO