Eveniment

Explozie puternică la Kabul, în apropierea ambasadelor străine şi a palatului prezidenţial

 Explozie puternică la Kabul, în apropierea ambasadelor...

Autor: Andrei Ionascu

31.05.2017, 08:16 57

O explozie puternică a avut loc miercuri în capitala Afganistanului, Kabul, în apropierea ambasadelor străine şi a palatului prezidenţial, relatează site-ul BBC News.

Evaluarea privind numărul victimelor nu a fost încă efectuată, dar locuinţele aflate la sute de metri distanţă au fost afectate de forţa exploziei. Mai mulţi oameni au fost transportaţi la spital cu răni grave, iar zona a fost închisă de către poliţie.

Potrivit informaţiilor preliminare, explozia ar fi fost cauzată de un atac cu maşină-capcană în zona Zanbaq Square, aflată în centrul oraşului Kabul. Din imaginile oferite din acea zonă se poate observa un nor mare de fum negru.

Potrivit autorităţilor americane, situaţia de securitate din Afganistan s-a înrăutăţit în ultima perioadă. La începutul acestei luni, cel puţin opt civili au fost ucişi într-un atac sinucigaş cu bombă asupra unui convoi NATO, în apropierea ambasadei SUA.

"Explozia cu maşină-capcană a avut loc lângă intrarea fortificată către Ambasada Germaniei, dar mai există clădiri şi birouri importante în apropiere. Este greu de spus care a fost ţinta exactă", a declarat Basir Mujahid, un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul.

Ministerul de Interne afgan a anunţat că minimum 50 de persoane au fost rănite sau ucise, potrivit The Associated Press. Totodată, peste 30 de maşini au distruse complet în perimetrul respectiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO