Eveniment

LIVE UPDATE. Primul deces după explozia puternică la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, situată la malul mării. Locuitorii sunt sfătuiţi să evite zona pe o rază de 1.000 de metri şi să închidă geamurile locuinţelor. ATENŢIE, ATENŢIE, ATENŢIE, spune ISU Constanţa. Situaţia e gravă, spune Ministrul Mediului

UPDATE Rompetrol: Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă. Se acţionează pentru stingerea incendiului

LIVE UPDATE. Primul deces după explozia puternică la...

Autor: Roxana Petrescu

02.07.2021, 13:01 10918

O explozie puternică a avut loc recent la rafinăria Petromidia din Năvodari, aceasta fiind cea mai are unitate de procesare a petrolului din România.

"ATENŢIE, ATENŢIE, ATENŢIE! La Petromidia, zona Midia-Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe!", se arată în mesajul trimis de ISU Constanţa.

”Situaţia este gravă. Controlul a fost preluat de ISU, se concentrează toată lumea pe stingerea incendiului. Acesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie. Impactul asupra mediului poate fi major", declarat Tanczos Barna, ministrul mediului, într-o conferinţă de presă.
 
Grupul Rompetrol a emis în urmă cu scurt timp prima declaraţie oficială:

"În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criza, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenţie actionează pentru controlul şi stingerea incendiului. Mulţumim autorităţilor pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au reacţionat la acest incident. Vom revenim cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp."



UPDATEA 15:20. Bărbatul dispărut după explozia de vineri de la Petromidia a fost găsit mort, a confirmat prefectul Constanţei, Silviu Coşa. este primul deces confirmat.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat, la Aleph News, că bărbatul dat dispărut în urma exploziei de la Petromidia a fost găsit decedat.

„Avem primul deces. Este bărbatul dispărut. Alte două victime vor fi duse la Bucureşti”, a spus Coşa.

Alte două victime vor fi îngrijite la Spitalul din Constanţa.

Potrivit prefectului, incendiul a fost localizat la ora transmiterii ştirii, iar populaţia oraşului Năvodari nu este în pericol.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiţi să nu stea la mai puţin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuinţe şi să închidă geamurile.

 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO