Eveniment

Explozie urmată de incendiu la Kastamonu din Reghin, una din marile fabrici din industria lemnului

Explozie urmată de incendiu la Kastamonu din Reghin, una...

Autor: Dragos Suciu

17.06.2017, 19:31 5843

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, căpitan Cristian Virag, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că explozia şi incendiul de sâmbătă seara s-au produs la o hală de 5.000 de metri pătraţi a companiei Kastamonu.

”Incendiul e localizat, nu mai e pericol de extindere. S-a produs la nivelul unor tubulaturi care aparţin de instalaţiile speciale care transportă rumeguş. Nu sunt victime”, a spus căpitanul Virag.

Potrivit sursei citate, circa 50 de pompieri, inclusiv de la serviciile voluntare, intervin cu zece autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului. Acesta a fost provocat de o explozie ale cărei cauze sunt necunoscute la ora transmiterii acestei ştiri.

Compania Kastamonu, deţinută de oameni de afaceri turci, este unul dintre marii jucători din industria de prelucrare a lemnului, după austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger.

Societatea comercială Kastamonu produce PAL brut, PAL melaminat, plăci ultralucioase, blaturi de bucătărie, feţe de uşi şi foi de uşi. La fabrica din Reghin sunt circa 800 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO