Exporturile de bunuri au crescut cu 9,7% în primele patru luni din an, aproape cât importurile. „Deficitul balanţei comerciale, alături de cel al forţei de muncă, reprezintă cea mai mare problemă a României.”

12 iun 2018 Autor: Adelina Mihai

România a exportat bunuri în valoare totală de 22,2 mi­liarde de euro în primele patru luni din acest an, în creştere cu 9,7% faţă de perioada simi­lară din 2017, arată datele Institutului Na­ţional de Statistică. În acelaşi timp, im­porturile de bunuri au cumulat 25,9 miliarde de euro în perioada ianuarie – aprilie 2018, în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului anterior. Prin urmare, deficitul comerţului exterior cu bunuri a ajuns la 3,7 miliarde de euro în primele patru luni din an, în creştere cu 12% (400 de milioane de euro) faţă de perioada similară din 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Exporturi
, bunuri
, importuri
, Deficitul balantei comerciale
, forta de munca
, economie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide