Eveniment

Exporturile României către Germania, principala piaţă, s-au dublat în ultimii 10 ani, dar deficitul comercial către piaţa germană a crescut şi mai mult

Exporturile României către Germania, principala...

Autor: Adelina Mihai

26.08.2022, 08:00 333

„Având în vedere reorientarea lanţurilor internaţionale de aprovizionare, dar şi datorită deschiderii de noi zăcăminte de gaze naturale, România reprezintă un amplasament investiţional bun pentru economia germană”, spune camera de comerţ româno-germană.

Datele la şase luni despre schimburile comerciale de bunuri dintre România şi Germania, publicate de Destatis, biroul german de statistică, şi citate de camera de comerţ româno-germană (AHK România), arată că, la jumătatea anului 2022 exporturile României au ajuns la 8,6 mld. de euro, mai mari decât au fost în tot anul 2012. Astfel, dacă tendinţa continuă, exporturile României către Germania se vor dubla faţă de valoarea de acum 10 ani. Cu toate acestea, şi deficitul comercial la bunuri cu Germania ar ajunge la 2,4 mld. de euro, mai mult decât dublu faţă de acum 10 ani.

„Asistăm la un interes substanţial al firmelor germane de a deschide afaceri în România, respectiv de a a-şi extinde aici activităţile, ceea ce pune bazele unei şi mai bune dezvoltări a comerţului bilateral. Dacă se menţine această dinamică, valoarea schimburilor comerciale bilaterale se apropie în 2022 de 40 mld. euro. Având în vedere reorientarea lanţurilor internaţionale de aprovizionare, dar şi datorită deschiderii de noi zăcăminte de gaze naturale, România reprezintă un amplasament investiţional bun pentru economia germană”, a spus Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO