Eveniment

Exproprierile intarzie lucrarile la autostrada Bechtel

18.09.2008, 20:32 52

Lucrarile la tronsoanele 3a (Cluj Vest - Mihaesti) si 3b (Mihaesti - Suplacu de Barcau) ale autostrazii Transilvania sunt in intarziere cu aproximativ sase luni din cauza terenurilor care nu au fost expropriate.

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au anuntat ca lucrarile la sectoarele 3a si 3b trebuia sa inceapa in luna mai, respectiv luna martie a acestui an, dar ca exproprierile pe aceste tronsoane intarzie demararea constructiei. Oficialii CNADNR au afirmat ca abia luna aceasta vor incepe exproprierile pentru sectiunea 3b Mihaesti - Suplacu de Barcau.

"Pentru Autostrada Transilvania vom incepe exproprierea a 1.310 imobile de pe sectorul dintre Mihaesti si Suplacu de Barcau si in lunile aprilie-martie din 2009 vom incepe exproprierile pentru sectiunea 3a Cluj Vest - Mihaesti" a declarat pentru ZF Transilvania Stefan Sebastian Szobotka, directorul Directiei de comunicare si relatii internationale a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. 

Reprezentantii Bechtel, compania constructoare a Autostrazii Transilvania, sustin ca platile din partea autoritatilor sunt in urma si ca activitatile se deruleaza greu din cauza exproprierilor.

"Daca autoritatile ne-ar pune la dispozitia terenurile expropriate si ne-ar oferi finantarea prevazuta initial am putea lucra la dublul capacitatii din prezent", a declarat Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel.

In ceea ce priveste stadiul actual al exproprierilor, Szo-botka a anuntat ca pentru sectiunea 2b Cluj Vest- Campia Turzii terenurile au fost cumparate in proportie de 94,12% si ca pe sectiunea 3c Suplacu de Bacau-Bors au fost achizitionate 48,58% din terenurile necesare. "In lunile septembrie-octombrie sunt prevazute 28 si 259 de imobile expropriate pentru sectiunile 2b, respectiv 3c", a sustinut Stefan Sebastian Szobotka.

Oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale au anuntat ca pretul pentru terenul expropriat variaza intre 5 si 30 de euro/mp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO