Eveniment

EY România: Mai bine de o treime dintre companiile din România nu au accesat facilităţi de la guvern în pandemie

EY România: Mai bine de o treime dintre companiile din...

Autor: Răzvan Botea

20.01.2022, 13:49 126

Un studiu al EY România arată că mai mult de una din 3 companii din România nu a accesat facilităţi fiscale în perioada pandemiei. Puţin peste una din 10 companii au apelat la amnistie fiscală, iar 8% a dintre respondenţi au apelat la eşalonarea la plată a datoriilor fiscale.

„Ne aşteptam să fi fost mai folosite facilităţile fiscale. Mai mult de o treime dintre companii nu au folosit facilităţi de la guvern în ultimii 2 ani. De amnistie s-au folosit 12% dintre respondenţi şi de eşalonare la plată 8,3%”, a spus Alex Milcev, partener EY România, în cadrul conferinţei anuale de fiscalitate organizată de compania de audit şi consultanţă.

La chestionarul EY au răspuns 136 de companii, contribuabili mari şi mijlocii din România.

Studiul EY a mai arătat că mai mult de 78% dintre companii nu au avut controale fiscale de la ANAF pe tema tichetele cadou.

Cea mai mare temere a liderilor companiilor este incertitudinea privind legislaţia şi reglementările fiscale, mai arată studiul citat. În ceea ce priveşte evoluţia businessului, aproape 6 din 10 companii aşteaptă o creştere a cifrei de afaceri în 2022.

„Am perceput asta ca pe un semnal pozitiv al mediului de faceri, ne aşteptăm că anul acesta să fie foarte bun pentru mediul de business”, a mai spus Alex Milcev.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO