Eveniment

Fabrica de maşini de spălat din Ulmi, a producătorului Arctic va contribui cu 60 – 65 de milioane de euro la veniturile companiei

Fabrica de maşini de spălat din Ulmi, a producătorului...

Autor: Ramona Cornea

04.10.2019, 18:53 1297

Fabrica de maşini de spălat construită de Arctic, cel mai mare producător local de electro­cas­nice, în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, va contribui cu aproximativ  60 – 65 de milioane de euro la veniturile organizaţiei  în anul 2020, spun reprezentanţii companiei.

Fabrica din Ulmi are o de producţie de 1,1 milioane de unităţi în prezent şi ţinteşte o valoare dublă pentru 2020, după instalarea celei de-a doua linii de producţie. În primul an de activitate, produsele fabricii din Ulmi vor ajunge în proporţie de 60% la export şi 40% vor rămâne pe piaţa din România.

”După primul an de activitate, 85% dintre produsele fabricii din Ulmi vor merge la export şi 15% pe piaţa din România”, afirmă Murat Büyükerk, CEO-ul Arctic.

Murat Büyükerk. afirmă că nivelul de automatizare al fabricii de maşini de spălat va evolua de la aproximativ 70%, cât este în prezent, la circa 80% în 2020.                                                                                                                                                           

Unitatea din Ulmi are 396 de angajaţi în prezent, dintre care 210 pe linia de producţie şi 186 în centrul de Research&Development şi în partea administrativă.  Reprezentanţii Arctic spun că vor ajunge la un număr de 550 de angajaţi până la finalul anului 2019. 

”Întâlnim dificultăţi în a angaja oameni noi la fel ca toate companiile de pe piaţa din România. În special, avem dificultăţi în a angaja ingineri, tehnicieni, angajaţi din sfera meseriilor. Salariile pe care le oferim sunt competitive la nivelul mediei judeţene. Pachetul de beneficii pe care îl oferim angajaţilor reprezintă 20% din pachetul salarial şi include tichete de masă, bonusuri de performanţă, transport gratuit şi altele”, spune Maria Tătaru, HR Director în cadrul Arctic.

Fabrica Arctic din Ulmi a fost construită în 17 luni, pe o suprafaţă de peste 700.000 m2, după o investiţie de 150 de milioane de euro.  Unitatea de producţie este dotată cu un sistem de tratare a apelor reziduale, cu un sistem de colectare a apei pluviale şi cu o instalaţie fotovoltaică. Acesta este cel mai mare proiect de investiţii din Dâmboviţa, un judeţ în care Arctic generează deja peste 15% din cifra de afaceri totală prin fabrica de la Găeşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO