Eveniment

Fabrica Softronic din Craiova se pregăteşte pentru construcţia celui de-al doilea tren electric

Primul tren electric produs de compania Softronic din Craiova va circula din martie pe ruta feroviară interoperabilă Motru - Strehaia - Craiova - Bucureşti.

Primul tren electric produs de compania Softronic din Craiova va circula din martie pe ruta feroviară interoperabilă Motru - Strehaia - Craiova - Bucureşti.

Autor: Mirabela Tiron

07.02.2014, 00:05 789

Compania Softronic din Craiova, care  pro­duce locomotive, se pregăteşte de con­strucţia celui de-al doilea tren electric, ce poate ajunge la 160 de kilometri pe oră, după ce în ianuarie a finalizat pro­totipul Hype­rion care a costat 5 milioane de euro.

„Suntem în discuţii avansate cu banca Intesa Sanpaolo (filiala locală a italienilor de la Intesa - n.red.) pentru finanţarea celui de-al doilea tren. Tot cei de la Intesa ne-au finanţat şi ultima loco­motivă pro­dusă“, a spus pentru ZF Ionel Ghiţă, pre­şe­dintele Softronic şi unul dintre  acţionarii companiei, singura care produce rame şi loco­motive  electrice în Eu­ropa de Est.

Primul tren electric care va circula din martie pe ruta feroviară interoperabilă Motru - Strehaia - Craiova - Bucureşti a fost finanţat cu 4,3 milioane de euro de Ga­rantiBank. Construcţia prototipului a durat doi ani şi jumătate, însă compania va realiza noua ramă electrică în doar şase luni, investiţia urmând să fie mai mică, de 2,5-3 milioane de euro, fără manoperă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO